Team Nemesis siirtyy Trailblazersin sateenvarjon alle

Kirjoittaja - 23.07.2018

IMATRA Imatran Pallo-Veikkojen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteinen esports-joukkue Trailblazers on julkaistu. Joukkueen runko muodostuu noin vuoden toimineen Team Nemesiksen pohjalle ja laji on Overwatch.

Toukokuussa julkistettu yhteisprojekti veti puoleensa paljon niin yksittäisiä pelaajia, manageriehdokkaita kuin valmiita joukkueitakin. Team Nemesiksen kanssa neuvottelu käynnistyi nopeasti joukkueen valmiiksi toimivan organisaation ja tulospotentiaalin vuoksi.

– Hyviä hakijoita ja hyviä yhteydenottoja oli paljon ympäri maailmaa. Ilman muuta Team Nemesis vakuutti heti alusta lähtien. Tämä on valmis joukkue, jolla on toimintamallit valmiiksi olemassa ja henkilökemiat kunnossa. Sen takia tähän tilanteeseen on tultu näin nopeasti julkistuksen jälkeen, IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kommentoi.

Joukkue on leireillyt perjantaista lähtien Lappeenrannassa ja Imatralla harjoittelemassa sekä tutustumassa uuden organisaation toimintaan. Harjoitusleiri päättyy keskiviikkona.

Imatran Pallo-Veikoille esportsiin osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden organisaation toiminnan monipuolistamiseen myös pesäpallokauden ulkopuolelle. Lisäksi tavoitteena on saavuttaa sellaisia, etenkin nuorempia, kohderyhmiä, joita on perinteisemmän urheilun keinoin vaikeampi tavoittaa.

Tulevaisuudessa suunnitelmissa on myös ohjatun junioritoiminnan käynnistäminen. Tiedotamme siitä erikseen myöhemmin, kun toiminnan yksityiskohdat ja rahoitus ovat selvillä.

Joukkue

Team Nemesikseen kuuluu kuusi pelaajaa, kolme valmentajaa ja manageri. Joukkueen runko on pelannut yhdessä jo noin vuoden. Uusin lisäys joukkueeseen on Armas “Farmas” Kantola, joka liittyi Team Nemesikseen noin kuukausi sitten. Tämä myös tarkoittaa sitä, että tarvittavat rosterimuutokset on jo tehty, eikä ole vaaraa pelaajien maksimipotentiaalin vastaan tulemisessa.

– Uusi organisaatio tuo tukea meidän toimintaan ja mahdollistaa kehittymisen seuraavalle tasolle. Saamme sitä kautta tekemisen vielä enemmän ammattimaiseksi. Aikaisemmin olemme toimineet omakustanteisesti ja jatkossa pystymme treenaamaan sekä toimimaan laadukkaammin, Topias Rantala Team Nemesiksestä kertoo.

Pelaajat

Lauri ”Kouhia” Kouhi: 23-vuotias Lauri asuu tällä hetkellä Tampereella. Tällä hetkellä Lauri panostaa kaiken aikansa kilpapelaamiseen sekä joukkueen kehittämiseen. Lauri toimii joukkueen kapteenina sekä henkisenä johtajana. Hänen suurimmat vahvuutensa ovat tilannetaju sekä kyky ymmärtää ja ennakoida tilanteita. Lauria pidetään jo nyt yhtenä Suomen parhaimmista pelaajista omalla pelipaikallaan.

Kalle ”Cali” Ylönen: Kalle on Oulusta kotoisin 24-vuotias. Hän omaa myös kokemusta Suomen kärkijoukkueista ja on ollut voittamassa Suomen mestaruutta. Kalle on pelannut useassa tapahtumassa ja kisannut myös ulkomailla. Tällä hetkellä Kalle keskittyy täysillä kilpapelaamiseen ja pitää taukoa opinnoista.

Petteri “Haxwaffels” Salo: Haxwaffels työskentelee tällä hetkellä Uudessakaupungissa. Hän on 25-vuotias uusi löytö, jolla ei aikaisempaa kokemusta kilpapelaamisesta. Haxwaffelssin keskittyneisyys ja motivaatio tarttuu muihin joukkueen pelaajiin ja kokemuksen myötä hänessä selkeästi nähtävissä oleva potentiaali pääsee vapautumaan.

Samuli ”Bobii” Vento: Toimii joukkueessa stand-ininä Summer Assemblyjen yli. 24 –vuotias. Samuli on aiemmin ollut mukana Nyyrikki ja That’s a disband –joukkueissa. Pelaajana erittäin kokenut Bobii tuo joukkueeseen tietämystä, kokemusta, uutta energiaa ja tuoreita lähestymistapoja.

Henry ”Hepa” Parviainen: 22-vuotias kuopiolainen. Hepa keskittyy täysillä kilpapelaamiseen. Hän on pelissä aina rauhallinen ja tuo olemuksellaan varmuutta peliin takalinjasta. Henryn suoritukseen voi aina luottaa ja tämä tekee hänestä ihanteellisen lisän joukkueeseen.

Armas ”Farmas” Kantola: Joukkueen espoolainen kuopus, 18 –vuotias, Farmas on nuoresta iästään huolimatta jo uransa toisessa joukkueessa. Aiemmin FC Lahden Menacessa pelanneen Armaksen vahva kommunikaatio rytmittää ja selkeyttää joukkueen pelaamista.

Manageri- ja valmennustiimi:

Juha-Pekka ”ZeiZei” Joutsenlahti (päävalmentaja): Juha-Pekka on Tampereella asuva 28-vuotias tietojohtamisen diplomi-insinööri. Ammatikseen hän työskentelee tiedonhallinnan ja analytiikan parissa data-arkkitehtina. Nemesiksen mukana Juha-Pekka on ollut alusta asti perustamassa Suomen pitkäaikaisinta Overwatch joukkuetta ja onkin yksi vahva tekijä joukkueen menestyksen osalta. Juha-Pekkaa arvostetaan myös suomalaisessa Overwatch yhteisössä todella korkealle valmentaja- ja analyytikkotaitojensa ansiosta. Hän on myös useasti ensimmäinen valinta valtakunnallisten turnausten analyytikoksi ja tämän ansiosta omaakin todella suuren tunnettuuden.

Joona ”Ice” Pöllänen (analyytikko): Iältään Joona on 22-vuotias miehenalku Helsingistä ja on joukkueemme toisiksi uusin lisäys managementiin. Joona pitää tällä hetkellä taukoa ammattikoulusta panostaakseen kaiken aikansa itsensä ja joukkueen kehittämiseen. Hän myös toimii tällä hetkellä Team Nemesiksessä analystinä, eli hän toimii videovalmentajana joukkueelle.

Jaakko ‘’Zagaz’’ Nippala (apuvalmentaja): Tampereelta kotoisin ja Hämeenlinnassa asuva 21-vuotias tradenomiksi opiskeleva ex-pelaaja. Opinnoissaan hän on suuntautunut markkinointiin ja syksyllä aloittaa opintojen kolmannen vuotensa. Overwatchin parissa Jaakko on ollut pelin julkaisusta lähtien aktiivisesti mukana ja Suomi-yhteisössä 2017 vuoden alusta lähtien pelatessaan SJK esportsin farmijoukkueessa kuusi kuukautta, sekä Nyyrikki esportsissa kaksi kuukautta, jonka jälkeen siirtyi Team Nemesiksen apuvalmentajaksi. Apuvalmentajan roolissa hän keskittyy yksilöiden virheiden korjaamiseen sekä pelaajien kehittämiseen.

Topias ”Kuhnu” Rantala (manageri): Topias 26-vuotias lahtelainen ja kansainvälisen markkinoinnin opiskelija. Hänen vahvuuksiinsa kuuluvat tapahtumatuottaminen ja markkinointi. Topiaksen rooli joukkueessa on pyörittää markkinointia ja hoitaa joukkueen hallinnollinen puoli. Työkokemusta Topiakselta löytyy myynnin ja markkinoinnin alalta, sekä viimeisimpänä markkinointikoordinaattorin harjoittelujakso jääkiekon liigajoukkue KooKoolta. Hänet myös valittiin viime vuonna Suomen elektronisen urheilun liiton (Seul ry) hallitukseen kaudeksi 2018-2020.

Team Nemesis kuuluu jo ny Suomen TOP-3 Overwatch joukkueisiin nuoresta iästään huolimatta. Statuksensa vuoksi joukkue saa kutsuja turnauksiin ympäri Suomea. Team Nemesikseltä löytyy todella vahvaa yksilötaitoa pelaajilta ja vahvaa osaamista kilpapelaamisen taustalle joukkueen tueksi valmentaja- ja manageripuolen ansiosta. Tiimi on valmis ottamaan seuraavan ison harppauksen koko joukkueena eteenpäin.

Projektissa IPV:n organisaatiota on toukokuusta lähtien auttanut Ville ”Ikilol” Suutari. Helsingin yliopistossa työskentelevä Suutari on tutustunut e-urheiluun jo edellisen vuosituhannen puolella. Hän on 31 -vuotias yrittäjähenkinen psykologi, jolla on kokemusta, kykyjä ja taitoja ratkaista joukkueen toimintaan liittyviä haasteita, hahmottaa toimintaan liittyviä kokonaisuuksia monipuolisesti ja luotsata Trailblazersia organisaationa kohti menestyksekästä tulevaisuutta.

Overwatch lajina

Suomen Overwatch-yhteisö on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista sekä kilpailullisimmista elektronisen urheilun yhteisöistä.

Suomen Overwatch-yhteisöön on lähtenyt mukaan lukuisia perinteisiä urheiluseuroja, jotka toimivat yhteistyössä elektronisen urheilun seurojen kanssa:

– ENCE (Lahden Pelicans)
– HREDS (Helsingin HIFK)
– FC Lahti Menace (FC Lahti)
– Pori Aces (Porin Ässät)
– Rynnäkköviikset (SJK)

Isoimpia kotimaisia tapahtumia ja turnauksia ovat Assembly Winter, Vectorama, LanTrek ja suurimpana Assembly Summer.

Esimerkkinä joukkueen menestyksestä kotimaassa voidaan mainita 3. sija Assembly Winter-tapahtumassa. Team Nemesiksen edelle sijoittui vain Team Gigantti (Euroopan mestari 2017) ja Ence esports (Suomen mestari 2017).

Seuraava merkittävä tapahtuma on Assembly Summer (2.-5.8.2018). Tapahtuma kerää todella isoa mediahuomiota joka vuosi ja esimerkiksi Yle sekä Ilta-Sanomat tekevät paikan päältä paljon sisältöjä.

Overwatch maailmalla

Overwatchin kehittäjä ”Blizzard Entertainment” pitää itse käsissään Overwatchin elektronisen urheilun puolta. Blizzard lanseerasi kansainvälisen liigan, ”Overwatch liiga”, jonka tavoite on seurata Pohjois-Amerikan perinteisen urheilun mallia käyttämällä joukkoa vakituisia tiimejä ja kausia, joita pelataan tasaisesti vuoden läpi.

Liiga julkistettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2016 ja ensimmäinen liigakausi alkoi tammikuussa 2018. Ensimmäisen kauden palkintopotti on 3,5 miljoonaa Amerikan dollaria. Overwatch liigan joukkueiden omistajien listalta löytyy useita nimiä perinteisen urheilun puolelta. Listalta löytyy esimerkiksi Arsenal F.C. ja New England Patriotsin omistajat. Katsojia Overwatch liiga on kerännyt tähän mennessä runsaasti. Katsojia liigastriimeillä on keskimäärin ollut n. 150 000 ja määrä on pompannut parhaimmillaan lähes 400 000 yhtäaikaiseen katsojaan playoff-pelien aikaan.

Euroopassa Overwatch skeneä dominoi Blizzardin järjestämä Contenders liiga, joka on kerännyt keskimäärin yhtäaikaisia katsojia n. 15 000. Contendersiin on mahdollista päästä kilpailemaan Open Division-nimisen turnauksen kautta. Tähän osallistui viimeisimmällä kaudella yli tuhat eurooppalaista joukkuetta ja Team Nemesis onkin aivan näiden joukkueiden kärkipäässä. Organisaation tuomalla tuella, seuraava askel eurooppalaisella Overwatch-kentällä onkin päästä kilpailemaan Open Division voitosta.

Team Nemesis kilpailee myös viikottaisissa online-turnauksissa. Näissä on osallistujia viikosta riippuen noin 25-50. Joukkue myös voitti ensimmäisen online-turnauksensa. Tähän eivät ole esimerkiksi HIFK:n, FC Lahden tai Porin Ässien kilpapelijoukkueet pystyneet.

Lähde: Imatran Pallo-Veikot

Merkitty tunnisteella

Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background