Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma järjestetään taas Marjolassa

Kirjoittaja - 31.07.2018

LAPPEENRANTA Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo kolmannen kerran kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun yhdeksäntenä päivänä. Tapahtumapaikkana toimii Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola. Tapahtuma alkaa klo 14.00,  jonka jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin eri toimintapisteillä. Maksuton tilaisuus loppuu klo 18.

Verkostoitumista ja infoa

– Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota, kertoo Pia Haakana, vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään klo 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston tervetulosanat puheenjohtaja Jaana Kauppisen toimesta sekä ajankohtauskatsaus vammaispalveluista, jonka pitää erityisasiantuntija Leena Luukka, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vammaispalveluista.

Paikalla on Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi omalla info-pisteellä, jossa kerrotaan kaupungin erityisliikuntatoiminnasta.

Vammaisurheilu VAU ry esittelee liikunnan apuvälineitä. VAU:n tehtävänä onkin suunnitella ja kehittää vammaisten liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.

Invalidiliitto, Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys, Lappeenrannan Reumayhdistys, Lappeenrannan Seudun Hengitysyhdistys, Saimaan Luustoyhdistys sekä Joutsenon Sydänyhdistys ovat myös paikalla esittelemässä toimintaansa.

Pyörätuolitanssiin pääsee tutustumaan Minna Turkian opastuksella klo 15.00 – 15.30 ja 16.15 – 16.45 ensin esitystä seuraamalla ja sen jälkeen osallistumalla.  Milla Susijoki ohjaa sovellettua tanssia, joka sopii kaikille, klo 15.30 – 16.00 ja 17.00 – 17.30.

-SPR Piristäjäpalvelu on mukana tapahtumassa antaen kyyditystä sähköriksapyörällä. Lisäksi Etelä-Karjalan Pelastuslaitos esittelee alkusammutusvälineitä joita pääsee kokeilemaan. Pikkunälkään voi pikkurahalla ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Haakana jatkaa.

– Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet.

– Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy.  Ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Artikkelikuva: Pia Haakana

Lähde: Lappeenrannan Kaupunki

Vammaisneuvosto toimii Lappeenrannan kaupunginhallituksen alaisuudessa ja koostuu kaupungissa toimivien vammaisjärjestöjen Lappeenrannassa asuvista edustajista, kaupunginvaltuutetuista ja eri toimialojen viranhaltijoista. Se on yhteistyöelin, jonka kautta vammaisten oma asiantuntemus saadaan kunnallishallinnolliseen suunnitteluun ja päätöksentekoon asioissa, joilla on vaikutusta vammaisen lappeenrantalaisen elinoloihin, hyvinvointiin ja tasa-arvoiseen osallistumismahdollisuuteen yhteisön jäsenenä. http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Paatoksenteko-ja-talous/Vammaisneuvosto 

Merkitty tunnisteella

Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background