Catz sai vahvistuksekseen lupaavan kaksikon Tampereen Pyrinnöstä

Kirjoittaja - 07.08.2018

LAPPEENRANTA Lappeenrannan Catz on kiinnittänyt ryhmäänsä kaksi lupaavaa koripalloilijaa Tampereen Pyrinnön 1. divisioonajoukkueesta. Iina Mäkelä ja Jemina Vidgren (molemmat s. 2000) saapuvat Lappeenrantaan suorittamaan lukio-opintonsa loppuun sekä pelaamaan Catzin edustuksessa ja A-tytöissä. Catzin päävalmentaja Mika Haakana ei peitellyt tyytyväisyyttään sopimusten allekirjoittamisen jälkeen.

– On erittäin hienoa saada kaksi nuorten maajoukkuekokemusta omaavaa lahjakasta ja vielä lukioikäistä pelaajaa Catziin. Iina on hyvä 3-pisteen heittäjä ja Jemina erittäin urheilullinen pelaaja. Meillä on nyt monta lahjakasta pelaajaa junioreista tulossa mm. Tinna Rantalainen, Johanna Kalin sekä 2003 ikäluokasta Nea Laaksonen. Unohtamatta tietenkään Roosa Kososta, joka breikkasi aloitusviisikossa jo viime keväänä ainoastaan 17-vuotiaana.

Laitahyökkääjänä/sisäpelaajana viihtyvä Mäkelä ja laiturina viilettävä Vidgren pelasivat viime kaudella edustuksen lisäksi A-tyttöjen SM-sarjassa, joten Catzin nuoriso-osasto on tullut heille tutuksi jo parkettien kautta. Lappeenrannassa he pääsevät kovaan koripallokouluun, onhan Catzin nuorista jo useamman tie vienyt tai viemässä kansainvälisille pelikentille.

– Näillä pelaajilla on hyvät esimerkit lähellä, Haakana toteaa. Marianne Kalin pelaa jenkeissä Hofstrassa, Lotta-Maj Lahtinen aloittaa syksyllä Georgia Techissa ja viimeisimpänä siirtyjänä maailmalle lienee Veera Pirttinen, joka on saanut tarjouksia ainakin kahdesta eurooppalaisesta pääsarjasta.

Catzilla on nyt sopimukset seitsemän pelaajan kanssa (Aleighsa Welch, Valencia McFarland, Kosonen, Rantalainen, Kalin, Mäkelä, Widgren). Naisten Korisliiga alkaa lokakuun alussa, jolloin Kotkassa käydään viime kevään finaalin uusinta Peli-Karhujen ja Catzin välillä.

Lähde: Catz-tiedotus

Artikkelikuvat: Aamulehti (Kuvassa yllä: Jemina Vidgren, Kuvassa alla: Iina Mäkelä.)

Merkitty tunnisteella

Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background