Lappeenrannan kaupunki sitoutuu edistämään puhdasta ja dopingvapaata kuntoilua

Kirjoittaja - 13.08.2018

LAPPEENRANTA Lappeenrannan kaupunki näkee puhtaan urheilun arvot ja niiden edistämisen erittäin tärkeänä asiana. Kaupunki on 7.8.2018 alkaen sitoutunut Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin.

Toimintamallissa kehitetään ja ylläpidetään laadukasta kuntoilua, johon ei kuulu dopingaineiden käyttö, mainonta tai aineiden välittäminen. Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että liikuntatoimi haluaa toimia liikunnan ja terveiden elämäntapojen edistäjänä.

– Liikunnan tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia. Dopingaineet aiheuttavat todistetusti merkittäviä fyysisiä ja psyykkisiä terveyshaittoja.

– Kaupungin liikuntapalvelujen asiakkaat voivat luottaa siihen, että kaupungin liikuntapaikat ovat dopingvapaata aluetta. Uskoisin, että varsinkin lasten ja nuorten vanhemmat arvostavat sitoutumistamme dopingista puhtaaseen liikuntaan.

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin sitoutumalla Lappeenranta antaa asukkaille lupauksen siitä, että kaupungin liikuntapaikoissa kuntoillaan ilman dopingaineita. Koistinen sanoo, että Lappeenranta on mukana vahvasti tukemassa puhtaan urheilun tavoitetta.

– Mukana oleminen merkitsee konkreettisia toimenpiteitä, kuten julisteita ja tarroja kaupungin liikuntapaikoille ja henkilöstön koulutusta, joka koskee dopingin tunnusmerkkien tunnistamista ja niihin puuttumista.

– Lisäksi viestimme aiheesta esimerkiksi liikuntaseuroille ja muille liikuntapaikkojamme käyttäville tahoille. Jaamme tietoa myös kouluihin erilaisten hankkeidemme välityksellä.

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli (PLP) on A-klinikkasäätiön Dopinglinkin ylläpitämää terveyden edistämiseen ja puhtaaseen liikuntaan tähtäävää yleishyödyllistä toimintaa. Toimintamalli on yksi Dopinglinkin päätoiminnoista ja sen tarkoituksena on sitouttaa liikuntakeskuksia toimimaan ilman kuntodopingaineita. A-Klinikkasäätiö vastaa myös liikuntatoimen henkilökunnalle suunnatusta verkkokoulutuksesta.

Toimintamalliin ovat aiemmin sitoutuneet muun muassa Jyväskylän, Helsingin ja Oulun kaupungit. Toiminta on kunnille maksutonta. Rahoittajina hankkeessa toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Kuva: Oskari Nikkinen

Lähde: Lappeenrannan kaupunki


Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background