Nuorisotoimi etsii 18–29-vuotiasta lappeenrantalaista vapaaehtoistyöhön Espanjaan

Kirjoittaja - 13.08.2018

LAPPEENRANTA Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi etsii nyt lappeenrantalaista nuorta EVS-vapaaehtoispalveluun pieneen espanjalaiskaupunkiin Numancia de la Sagraan. Vapaaehtoinen toimii kaupungin nuorisokeskuksessa ja järjestää tapahtumia sekä tekee yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa.

Vapaaehtoistyö on tarkoitettu 18–29-vuotiaille lappeenrantalaisille. Vapaaehtoispaikkaan haetaan 26.8 mennessä sähköisellä hakulomakkeella. Nuorisotoimi haastattelee osan hakijoista.

Ohjaamon nuorisoneuvoja Minna Tarkiaisen mukaan vapaaehtoiseksi etsitään ulospäinsuuntautunutta, joustavaa ja uuden oppimisesta innostunutta nuorta.

– Espanjan kielen taito on suotavaa, muttei välttämätöntä. Vapaaehtoisjaksoon kuuluu espanjan kielen verkkokurssi.

Numancia de la Sagran vapaaehtoistyö alkaa syyskuussa 2018 ja kestää noin 5 kuukautta. Keskus on avoinna arkisin 11–14 ja 16–20 välisenä aikana. Vapaaehtoisen matkakulut korvataan 250 euroon asti ja vapaaehtoispalvelun aikana maksetaan vapaaehtoiselle pientä taskurahaa ja ruokarahaa. Vapaaehtoinen majoittuu isäntäperheen luokse.

Numancia de la Sagran nuorisokeskus toimii alueen monitoimikeskuksena, jonne kaikki paikalliset ovat tervetulleita. Keskukselta löytyy radiohuone, josta lähetetään paikallista radiolähetystä, tietokonehuone, askarteluhuone sekä yleinen nuorille suunnattu oleiluhuone. Nuorisokeskus tarjoaa myös bänditiloja nuorille sekä järjestää kuukausittain erilaisia kulttuuritapahtumia.

Kokemuksia Numancia de la Sagrasta

Numancia de la Sagrassa vapaaehtoisvaihdossa nuorisotoimen kautta ollut Ville Kukkurainen kuvailee vapaaehtoistyötä loistavaksi kokemukseksi.

– Asuin muiden vapaaehtoisten kanssa huoneistossa, josta löytyi kaikki tarvittava sekä kiva näköala kaupungille. Tarvittaessa olisin voinut myös majoittua isäntäperheen luokse, joka oli tukenani paikalliseen kulttuuriin sopeutumisessa. Vastaanottava organisaatio hoiti kaikki tarvittavat paperityöt.

– Itse työskentely tapahtui nuorisokeskuksella, jossa myös oman työni mentori, ”lähiesimies” työskenteli. Hänen mielestään on tärkeää, että vapaaehtoisella on mielekästä hommaa, joka edistää samalla lähiyhteisöä. Minun tehtäviini kuuluivat muun muassa kulttuuritapahtumien järjestäminen, nuorten kielitaidon parantaminen ja musiikin opettaminen.

Kukkurainen lähtisi vapaaehtoistyöhön mielellään toisenkin kerran.

– Vaihto on erittäin arvokas kokemus, josta voi ammentaa paljon omaan osaamiseensa ja työkalupakkiinsa. Suosittelen vaihtoa lämpimästi erityisesti nuorille, joilla ei ole vielä hirveästi työkokemusta. Erityisesti EVS-vapaaehtoistyö on täydellinen paikka sellaiselle, joka vielä etsii omaa suuntaansa.

Kuva: Ville Kukkurainen

Lähde: Lappeenrannan kaupunki


Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background