Etelä-Karjalan kanta Parikkalan rajanylityspaikasta saa kannatusta

Kirjoittaja - 15.08.2018

PARIKKALA Kesän yhteiskokousta Etelä-Karjalassa pitänyt Suomen Keskustan eduskuntaryhmä, ministeriryhmä ja puolueen työvaliokunta ottivat kantaa Parikkalan rajanylityspaikan puolesta. Maakuntajohtaja Matti Viialainen ilahtui Keskustan linjauksesta, jonka mukaan rajaseutujen kehittäminen vaatii tulevalla vaalikaudella uusia elinkeinopoliittisia kehittämistoimia. Niihin voisi kuulua myös Parikkalan rajanylityspaikan tason ja palveluiden nostaminen.

Puolueen julkistamassa Itä-Suomen kasvuohjelmassa esitetään satsauksia mm. infraan, matkailuelinkeinon kehittämistä ja tukemista, yksityishenkilöiden ja yritysten neuvontaa sekä rajaylityspaikkojen kehittämistä.

Parikkalan rajanylityspaikka itärajalla vaatii kehittämistoimia, jotta sille saadaan kansainvälisen rajanylityspaikan taso ja palvelut. Raja-asemien kehittäminen kasvattaa yritys- ja matkailutuloja ja parantaa työllisyyttä ja tuo näin investoinnit moninkertaisesti takaisin. Esteiden rakentamisen sijasta kanssakäymisen ja kaupan edistäminen on monella tapaa viisaampaa. Siksi raja-asemat ja -seudut tarvitsevat uusia kehityspanoksia tulevaisuudessa, Keskustan linjauksessa todetaan.

– On ilahduttavaa, että hallituspuolue asettuu näin selkeästi tukemaan meille tärkeää hanketta, maakuntajohtaja Viialainen kiittää. Tämä Itä-Suomen kehittämistoimia koskeva linjaus on erittäin tervetullut, ja tällaisia kannanottoja tarvitaan lisää muiltakin puolueilta.  Viialainen pitää hyvänä ajatusta omasta kasvuohjelmasta, johon voisi sisältyä myös Itä-Suomen nopea ratayhteys.

Keskustan kannanotossa todetaan, että Itä-Suomen kehitys vaatii oman kasvuohjelman ensi vaalikaudella. Itä-Suomen yritystoiminnalle ja ihmisten liikkuvuudelle liikenneyhteydet ovat elintärkeitä hankkeita. Tällöin esille nousee Itä-Suomen nopea ratayhteys, joka nopeuttaisi Savon ja Karjalan radan liikenneyhteyksiä. Nopeilla raideyhteyksillä olisi iso merkitys yritysten toiminnalle ja ennen muuta matkailuelinkeinon kehittymiselle.

Keskustan kannanotossa korostetaan, että EU:n tulevalla ohjelmakaudella rajaohjelmien rahoituksen taso ja jatkuvuus on turvattava. Niiden avulla on voitava jatkossakin panostaa rajat ylittävien yhteyksien kehittämiseen, rajaturvallisuuteen sekä rajaseutujen kestävän kilpailukyvyn tukemiseen.

Artikkelikuva: Vuonna 2016 Parikkalan raja-aseman kautta kulki liki 19 000 tukkirekkaa.

Lähde: Etelä-Karjalan liitto


Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background