Greenreality-karnevaali osana avoimien ovien päivää 30. elokuuta

Kirjoittaja - 23.08.2018

LAPPEENRANTA Lappeenrannan kaupunki esittelee palvelujaan ja tilojaan Avoimien ovien -tapahtumassa torstaina 30.8. Vuonna 2011 aloitettu vuosittainen tapahtuma saa tänä vuonna väriä Kansalaistorin Greenreality-karnevaalista, johon osallistuu muun muassa laaja joukko koululaisia ja opettajia ympäri kaupunkia. Iltapäivällä uudet korkeakouluopiskelijat toivotetaan tervetulleiksi Lappeenrantaan Jet Lag Off -tapahtumassa.

Avoimien ovien -tapahtuman keskuspaikkoja ovat perinteiseen tapaan kaupungintalo ja kaupunginteatteri opastettuine kierroksineen. Kaupunginorkesterin klo 11 Meditaatiota-konserttiin Lappeenranta-salissa on vapaa pääsy.  Avoin luento Saimaa Geoparkin geologiasta järjestetään klo 13 kaupungintalon kokoustila Venlassa.

Lisäksi oviaan pitävät auki Nuorisotila Krisse IsoKristiinassa, Ohjaamo Monarilla ja Keltun päiväkoti. Myös Kaukaan kouluun, Lauritsalan kouluun, Pontuksen päiväkotikouluun ja kirjastoon sekä Lyseon lukioon voi käydä tutustumassa. Linnoituksen museoissa ja Lauritsalan uimahallilla on Avoimien ovien päivänä alennettu sisäänpääsymaksu.

Perinteiseen tapaan kaupungintalo täyttyy eri toimijoiden ja palvelujen esittelypisteistä. Toiminnastaan ovat kertomassa kaupungin lisäksi Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, Etelä-Karjalan kansalaisopisto, Maasotakoulu, SPR Piristäjäpalvelu, Etelä-Karjalan pelastuslaitos ja Eksote.

Greenreality-karnevaali osana kaupungin tärkeää päivää

Ensimmäistä kertaa Avoimien ovien -tapahtuman yhteydessä järjestettävä koko perheen maksuton tapahtuma Greenreality-karnevaali tuo esille kaupungin ympäristötekoja ja -tavoitteita. Karnevaali värittää Kansalaistoria kello 10−18.

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo, että Greenreality-karnevaali on luotu osaksi kaupungin tärkeää päivää, koska sillä halutaan tuoda esille entistä vahvemmin ekologista ajattelua, vastuullisia valintoja ja tekoja kestävän tulevaisuuden puolesta.

− Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen ehtyminen haastavat nykyisen elämänmallin, joten on kyse meidän kaikkien tulevaisuudesta – työstä, hyvinvoinnista ja viihtyisyydestä. Voimme yhdessä edistää kestävää tulevaisuutta positiivisilla valinnoilla ja positiivisella tekemisellä.  Lappeenrannassa on jo paljon tekoja, jotka ansaitsevat tulla laajemmin esille, Räsänen sanoo ja innostaa asukkaita osallistumaan karnevaaliin.

Luvassa on myös parin tunnin mittainen Greenreality-bussikierros, jolle mahtuu 50 osanottajaa. Klo 13 alkavalle kierrokselle ilmoittaudutaan 28.8. mennessä osoitteeseen wirma@lappeenranta.fi

Korkeakouluopiskelijat toivotetaan tervetulleiksi Jet Lag Off -tapahtumassa

Lappeenrannan kaupunki, Etelä-Karjalan liitto, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAIKO ovat kutsuneet Lappeenrannan uudet korkeakouluopiskelijat Avoimien ovien iltapäivänä järjestettävään Jet Lag Off -tervetuliaistapahtumaan kaupungintalolle.

Kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman pitää tärkeänä, että opiskelijat kokevat olevansa tervetulleita ja osa lappeenrantalaista yhteisöä heti opintojensa alusta alkaen. Englanninkielinen tapahtuma järjestetään neljättä kertaa Avoimien ovien yhteydessä, mutta nyt ensimmäistä kerta kaupungintalolla.

− Esittelypisteiltä opiskelijoiden on helppo etsiä tarvitsemiaan palveluja ja mieleisiään harrastuksia. Myös kansainväliset opiskelijat ovat olleet aina innokkaasti mukana. Toivon, että opiskelijat ottaisivat tavakseen käydä keskikaupungilla ja ideoisivat katukuvaamme virkistäviä tapahtumia entistäkin useammin, Rahman hymyilee.

LUT Junior University Lappeenrannan viralliset avajaiset Greenreality-karnevaalissa

Greenreality-karnevaalissa on tarjolla runsaasti tekemistä, kuten erilaisten pyörien kokeilua, ongintaa ja arvontaa. Monenlaisia esityksiä on myös luvassa pitkin päivää. Ohjelmassa on esimerkiksi Heurekan tiedeshow ja kaupungille tehty oma ympäristöaiheinen räppi tanssiesityksineen sekä paljon muita ohjelmanumeroita.

Karnevaalissa vietetään perusopetuksen yhteydessä aloittavan LUT Junior University Lappeenrannan virallisia avajaisia, joten tapahtumaan osallistuu laaja joukko koululaisia ja opettajia ympäri kaupunkia.

Tarjolla on tietoa kaupungin Greenreality-teoista, esimerkiksi ilmasto- ja energiahankkeista ja toimenpiteistä puhtaan Saimaan puolesta. Esillä on myös sähköautoja ja erilaisia kiertotalouden tekoja. Mukana on laaja joukko alueen elinkeinoelämän, ympäristöalan sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoita, jotka esittelevät Lappeenrannan alueen tekoja vihreämmän tulevaisuuden puolesta.

Kaupungintaloa ja kaupunginteatteria esitellään opastetuilla kierroksilla

Tänä vuonna 35 vuotta täyttävällä kaupungintalolla järjestetään kaksi opastettua kierrosta, joista ensimmäinen alkaa klo 10.15 ja toinen klo 12.  Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista.

Kaupunginteatterilla on luvassa kolme ohjattua kulissikierrosta: klo 15, 16 ja 17. Kulissikierrosten yhteydessä esitellään syksyn ohjelmistoa ja tutustutaan lavasteisiin. Teatterikierroksille ilmoittaudutaan Asiakaspalvelukeskus Winkkiin.

Pääkirjaston ala-aulaan nousee Pop up -kirjastokahvila ja lapsille on luvassa nukketeatteria. Pankkien ja Kelan edustajat opastavat digitaalisten palvelujensa käytössä Heili-salissa. Kirjaston illassa esiintyy Kansanmusiikkiyhtye Kipinä, ja lautapeleihin erikoistunut Pelikellari esittelee toimintaansa.

Etelä-Karjalan museolle ja Lappeenrannan taidemuseolle sisäänpääsy on puoleen hintaan, ja alle 18-vuotiaille ovet avautuvat ilmaiseksi. Liikuntatoimi tarjoaa sisäänpääsyn Lauritsalan uimahalliin ja kuntosalille klo 11−19 puolentoista euron hinnalla. Kimpisen kentällä ohjelmassa on muun muassa kävelytestejä, senioritanssia, porrastreeniä, puristusvoiman mittausta ja futistutka.

Lappeenrannan kaupunki on järjestänyt Avoimien ovien tapahtuman syyskesällä vuodesta 2011 alkaen.  Kuva Päivi Toiviainen.


Lukijoiden mielipiteet

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista Vaaditut kentät ovat merkitty tähdellä *Current track
Title
Artist

Background